preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Osijek

Login
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Dokumenti za prikaz
Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Zainteresirani ste za upis u Obrtničku školu Osijek?
Korisni linkovi

 

Potražite nas na


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 3. 2013.

Ukupno: 202748
Ovaj mjesec: 1715
Ovaj tjedan: 789
Proslavimo Uskrs zajedno

Obrtnička škola Osijek partner je Turističko - ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar na projektu "Proslavimo Uskrs zajedno". 

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva turizma u svrhu promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam. 

Glavni cilj projekta je podizanje kvalitete znanja i kompetencija učenika s teškoćama kroz međusobni rad.

Poseban naglasak stavljen je na rad u timskom okruženju, razvijanje socijalnih i komunikacijskih vještina kod učenika, međusektorsko povezivanje (pomoćni kuhar i slastičar, konobar, vrtlar i krojač), motiviranje mladih na rad u turizmu i razvijanje kreativnosti. 

U projektu će sudjelovati učenici poslijepodnevne smjene koji se školuju za zanimanja pomoćni kuhar i slastičar i pomoćni krojač s prof. Mirnom Rosandić. 

Naši vrijedni pomoćni krojači sa svojom nastavnicom Ljubicom Kujek izradili su torbe i ruksake sa slavonskim motivima na radionici koja je održana u sklopu projekta "Proslavimo Uskrs zajedno".

 U Obrtničku školu Osijek stigla su dva nova šivača stroja u sklopu projekta "Proslavimo Uskrs zajedno".

U sklopu projekta "Proslavimo Uskrs zajedno " održane su dvije radionice na kojima su učenici naše poslijepodnevne smjene pod budnim okom nastavnika Dominika Kneževića bojali jaja i prigotovili Bjelovarski Vinogradarski gulaš.

Iako je projektom "Proslavimo Uskrs zajedno" bilo predviđeno da učenici naše škole posjete Bjelovarske kolege te da nam oni uzvrate posjet, novonastala situacija nas je u tome spriječila.

Zapravo, nije nas spriječila jer nas ništa ne može spriječiti da odradimo dogovoreno, već nas je malo omela u planovima.

Dogovorene radionice izrade torbi i ruksaka, bojanja jaja i prigotavljanja gulaša naši su učenici s veseljem odradili. Torbe, ruksaci a i obojana jaja izgledaju prekrasno, a gulaš je bio savršenog okusa.

Naši dragi kolege iz Bjelovara poslali su nam praline i uskrsne vjenčiće koje su oni izradili na svojim radionicama te smo sve zajedno izložili u holu škole, kako bi svi mogli uživati u predivnim radovima naših vrijednih učenika.

Na on line radionici naučili smo od naših kolega iz Bjelovara kako napraviti i poslužiti shake te kako profesionalno postaviti stol. 

Stigao je i naručeni fotoaparat Sony Cyber shot i toner za printer 

Napokon susret uživo  - Bjelovar je stigao u Osijek  - prijateljstva su nastala na prvi pogled...

I na kraju, zahvaljujući Ministarstvu turizma naša škola je bogatija za 10 kompleta uniformi za pomoćne krojače, 5 kompleta uniformi za pomoćne kuhare i komplet žičanih geometrijskih tijela za nastavu matematike. Hvala Vam ! 

preskoči na navigaciju